Innovation står i centrum för allt vi gör

logo.png

Innovation står i centrum för allt vi gör

Innovation står i centrum för allt vi gör

Innovation har varit ett strategiskt fokus sedan vi grundades. För att följa med i utvecklingen inom synhälsa inriktar vi vår forskning på att förstå vilka behov kunder och yrkesverksamma inom ögonvård har inom tre områden: korrigering, skydd och förebyggande av ögonsjukdomar.

Erkännanden

För sjunde året i rad finns Essilor med på Forbes magazines lista över världens 100 mest innovativa företag.

LÄS MER

Förändra världen

2015 fanns Essilor med på Fortunes “Change the World”-lista över företag som uppfyller kravet att lyckas bra genom att göra gott – “doing well by doing good.”

LÄS MER

VISSTE DU?

 

Essilor investerar 2 miljarder kr per år i forskning för att möta synbehoven hos världens hela befolkning.

Vår forskning och utveckling

Pionjärer inom optiska glas

 

Vårt åtagande är att utveckla glaslösningar som hjälper världen. Vi skapade världens första progressiva glas Essilor Varilux®, och under årens lopp har vi revolutionerat behandlingen av vanliga synproblem – främst genom att utveckla det progressiva glaset. 40 procent av våra intäkter kommer från produkter som är mindre än fyra år gamla.

Framsteg inom progressiva glas

  

Essilor Varilux® är den tekniskt mest avancerade lösningen för åldersrelaterad långsynthet. Vår framgångsrika forskning har lett till glas som ger skarp, klar syn och en mjuk övergång mellan olika synavstånd under alla förhållanden.

 

 

 

Avancerade 

ytbehandlingar

 

Essilor Crizal® ytbehandlingar för glas ger klarast möjliga seende med oöverträffad hållbarhet, smutsavstötande förmåga och reptålighet. Ytbehandlingen ger dessutom ett heltäckande skydd mot skadligt blått ljus och UV-ljus.

Det första färgskiftande glaset

 

Vi var pionjärer med lätta plastglas och skapade i partnerskap med PPG Essilor Transitions® Adaptive Lenses™, det första färgskiftande lättviktsglaset. De är klara inomhus och mörknar i solljus.